Με σεβασμό και αξιοπρέπεια είμαστε δίπλα σας.

Αποτέφρωση

Υπηρεσίες Αποτέφρωσης – Καύσης νεκρών

Οργάνωση Αποτέφρωσης – Καύσης νεκρών στην Ελλάδα ή Μεταφορά στο εξωτερικό για καύση με πολυτελή νεκροφόρα

Το Γραφείο Τελετών μας, έχοντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα των καύσης των νεκρών ώντας κοντά σας για πολλά χρόνια, αναλαμβάνει με ασφάλεια και επαγγελματισμό την αποτέφρωση νεκρών, την οποία και μπορούμε να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν από την ανάθεσή της.

Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα της 15ης Μαρτίου του 2006, η χώρα μας ακολούθησε τη νομοθεσία των άλλων χωρών-μέλη της Ε.Ε. σχετικά με την αποτέφρωση των νεκρών, ώστε να είναι δυνατή πλέον η καύση, για τους ημεδαπούς και αλλοδαπούς πολίτες της Ελλάδας και οι οποίοι δεν υπόκεινται στο έθιμο της ταφής, λόγω των θρησκευτικών τους παραδόσεων.

Προϋπόθεση για την αποτέφρωση είναι η προηγούμενη ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωση του θανόντος για την επιθυμία του ή αντίστοιχη δήλωση συγγενών, εξ αίματος ή αγχιστείας, έως και τετάρτου βαθμού.

Στα άρθρα 1 και 2 του προεδρικού διατάγματος αναφέρεται ότι «επιτρέπεται η αποτέφρωση νεκρών, ημεδαπών ή αλλοδαπών, των οποίων οι θρησκευτικές πεποιθήσεις επέτρεπαν τη μετά θάνατον αποτέφρωση. Προϋπόθεση για την αποτέφρωση είναι η προηγούμενη ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωση του θανόντος για τη σχετική επιθυμία του ή αντίστοιχη δήλωση συγγενών του, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, έως και τετάρτου βαθμού».

Η επιλογή της μετά θανάτου αποτέφρωσης, προσφέρεται ακόμα και για όσους συμπολίτες μας την επιθυμούν εναλλακτικά της ταφής.

Προσφορά Αποτέφρωσης – Καύσης νεκρών από 1.400 €

Η καύση του θανόντος πραγματοποιείται στο Ελληνικό Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στη Ριτσώνα, είτε στο κρεματόριο της Σόφιας στη Βουλγαρία. Η οικογένεια μπορεί να παραστεί κατά τη διάρκεια της καύσης στο κρεματόριο της Ριτσώνας. Για περισσότερες πληροφορίες για την καύση στο κρεματόριο της Ελλάδας στη Ριτσώνα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Για την περίπτωση της Βουλγαρίας, υπάρχει η δυνατότητα να συνοδεύσει τη σορό ένα άτομο της οικογένειας (οδική μεταφορά με πολυτελή νεκροφόρα) χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση, πέραν των προσωπικών του εξόδων. Σε περίπτωση που επιθυμούν να παρευρεθούν επιπλέον άτομα της οικογενείας, μπορείτε να ακολουθήσετε οδικώς με το αυτοκίνητό σας ή να μεταβείτε με πούλμαν ή και αεροπορικώς στη Σόφια, για να παραστείτε στην αποτέφρωση. Η διάρκεια της καύσης είναι περί τις 1,5 με 2 ώρες.

ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΜΟΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ

Η τέλεση εξόδιου ακολουθίας, μπορεί να γίνει αν το επιθυμείτε και ομοίως σε πολύ προσιτές τιμές. Το κόστος της θρησκευτικής τελετής υπολογίζεται κατόπιν συνεννόησης.

Αποτέφρωση των οστών

Εκτός της αποτέφρωσης σορού, δύναται να γίνει και αποτέφρωση σε οστά, η οποία πραγματοποιείται ομοίως στη Σόφια της Βουλγαρίας ή στο Ελληνικό Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στη Ριτσώνα. Η τιμή για την αποτέφρωση των οστών διαμορφώνεται κατόπιν συνεννόησης.

Επικοινωνείστε μαζί μας για άμεση εξυπηρέτηση ή περισσότερες πληροφορίες.