Με σεβασμό και αξιοπρέπεια είμαστε δίπλα σας.

Τι χρειάζεται μια Κηδεία

Τι χρειάζεστε για μια Κηδεία;

Για να γίνει μια κηδεία απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία πολλών εξειδικευμένων ανθρώπων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (από 1 έως 2 ημέρες συνήθως). Στο ίδιο χρονικό διάστημα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Είμαστε δίπλα σας

Απαραίτητα είναι

  • ρούχα (για το ντύσιμο του νεκρού)
  • ταυτότητα (παραδίδεται στο ληξιαρχείο κατά τη δήλωση του θανάτου)
  • ΑΜΚΑ νεκρού και
  • ΑΦΜ νεκρού

που απαιτούνται στο ληξιαρχείο για τη δήλωση του θανάτου, σύμφωνα με την εγκύκλιο 131360/12503 της 8ης Μαΐου του 2013 του υπουργείου Εσωτερικών.

Προτιμήστε τα βαμβακερά ρούχα.

Τα πολλά ρούχα επιβραδύνουν το λιώσιμο και είναι κάτι που θα αντιμετωπίσει η οικογένεια όταν έρθει η δύσκολη ώρα της εκταφής. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ρούχα ή δεν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε θα φροντίσουμε εμείς για ότι χρειάζεται (κουστούμι – πουκάμισο – γραβάτα, φόρεμα, νυφικό κλπ.)

Ειδικές οδηγίες για το πρέπει να προσεχτεί στην εμφάνιση και περιποίηση του νεκρού (μακιγιάζ, χτένισμα, ξύρισμα, περούκα, βάψιμο μαλλιών, κόψιμο νυχιών, κάτι που θα θέλατε να βρίσκεται στα χέρια του κλπ.). Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε συγκεκριμένο είδος λουλουδιών.

Νόμισμα ή άλλα προσωπικά αντικείμενα του νεκρού.

Η αρχαιοελληνική συνήθεια για την τοποθέτηση νομίσματος στο στόμα ή προσωπικών αντικειμένων του νεκρού στο φέρετρο, για όσους το επιθυμούν σύμφωνα με το έθιμο ικανοποιείται τη στιγμή της ταφής.

Φωτογραφία του νεκρού σε διάσταση τουλάχιστον 13×18 εκατοστά, κατά προτίμηση σε κορνίζα. Αν υπάρχει τοποθετείται κατ’ αρχήν επάνω στο φέρετρο ή στο τραπέζι συλλυπητηρίων, στη συνέχεια στην εκκλησία επάνω στο φέρετρο και τέλος στο κυλικείο στο τραπέζι της οικογενείας.

Παράσημα, πηλίκιο, στολή και ξίφος στρατιωτικών.

Καλύτερη επιλογή για τα παράσημα είναι να είναι επάνω σε κάποιο από τα ειδικά μαξιλαράκια. Στην περίπτωση που είναι σε κορνίζα μην την χαλάσετε γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα. Το γραφείο μας διαθέτει για τις κορνίζες ειδικά ξύλινα τρίποδα. Ξίφος και πηλίκιο τοποθετούνται επάνω στη σημαία που καλύπτει το φέρετρο. Η στολή συχνά χρησιμοποιείται για το ντύσιμο του νεκρού χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Η ενημέρωση της διοίκησης του όπλου στο οποίο υπηρετούσε ο νεκρός για την απόδοση στρατιωτικών τιμών (αναλόγως βαθμού, τιμητικό άγημα, στρατιωτική μπάντα, αντιπροσωπεία) είναι δουλειά του γραφείου μας.